Ännu mera svammel...

Ligger här i sängen med Erik bredvid mig som kikar på Teletubbies. De vinkar och Erik vinkar glatt tillbaka och ropar "hä hä" . Det ser helfestligt ut:) Vi tar det lugnt på morgonen och killarna får sova ut eftersom William har ledigt från sexårs idag. Vi hade en incident förra veckan när William bröt ihop och grät och inte ville gå till sexårs och efter forskande fick vi ur honom att han helt enkelt var slutkörd av att både gå till skolan och sedan direkt till simskolan. Så i samråd med lärarna kom vi fram till att han skulle få vara ledig en dag denna veckan istället.

Sedan ska jag klippa mig idag. Vet inte riktigt hur dock, vi får se om det blir att jag fegar eller om det blir kort...William tycker jag ska sätta i flätor och spraya det rött, kanske inte riktigt vad jag tänkt mig :) Spännande ska det i alla fall bli att se hur det går att ha med sig alla fyra barnen och få dem *läs Erik* att inte riva frisersalongen. Jag får väl köra en klassiker med mutor och Erik...ja honom får jag väl surra fast med eltejp i en stol eller något sådant *s* Kan ju meddela att den yngsta brodern nu börjat öppna barnspärrarna vi har på lådor och skåp, nog trodde jag att man skulle vara lite äldre än knappt 1½ år innan man började forcera säkerhetsanordningar...

Nu kommer den lilla hulliganen med den stora bilen som F fick för att sluta med tuttar, den som spelar och blinkar om man trycker på knappar. Det har blivit kung Eriks nya favorit och han bär den med sig nästan överallt. Först spelar han ofta en låt och dansar till den så att blöjan nästan ramlar ner och sedan kör han med motorljud och drar den längs golvet samtidigt som han själv låter som en bil :) Han är klart festlig att kika på. Skulle lagt in lite bilder om jag kunde, men M har ju kameran med sig till Kina. Få se hur mycket motion vi kommer att få i sommar av att jaga honom runt hela kvarteret, han har redan visat upp en massa rymningstendenser...fast hur överraskande var det då *s* . Vi funderar starkt på staket utrustat med el.....löplina kanske? Fler förslag någon? :)

Nej, nu ska jag gå upp och fixa lite lyxfrukost åt grabbarna och mig.
Ha en bra dag alla!

Lite allt möjligt...

Jag har ju inte berättat att Sudden varit på besök på skolan. I fredags var vi och hälsade på hans blivande klasskompisar, fick vara med på hela skolan sjunger och så fick de träffa sina fröknar. Jo, det är ju samma som wiliam har just nu, så det är ju inte helt främmande för Ludwig. Och lokalerna känner han ju igen väl eftersom han ofta är med och hämtar och lämnar storebror. Det var så roligt att se för innan vi skulle gå in så följdes han och William åt hela tiden, man märker hur tajta de är, och William blev verkligen storebror som berättade hur allt fungerade på skolan :) Hela skolan sjunger var jätteroligt. Alla elever samlas i gymnastiksalen och så har de en kille som kommer dit och sjunger roliga sånger med dem och spelar gitarr. Det var faktiskt svårt att stå still för de flesta låtarna var klart medryckande. Lärarna stod på pallar och visade rörelser till och spelade tamburin. Kanske inte låter så märkvärdigt, men det var superkul! Sedan fick de gå in i klassrummet och prata lite med gruppen och sedan göra ett självporträtt som ska sitta över deras klädkrokar tills de får sina foton. Det gick bra och Ludwig var inte så värst blyg trots att han inte känner fler än två. Det här kommer nog gå jättebra och han är verkligen laddad för att börja:)

Efter att ha pratat med min moster bestämde vi oss för att skjuta på Karlskogaresan i två veckor. Av flera orsaker. Hon hade fått erbjudande om att gå en kurs och besök två för Sudden på sexårs visade sig bli nu på fredag, och jag tycker det är bra om han kan vara med på det.

Sedan blev jag så glad för ABF ringde och ville att jag skulle hålla i en kväll med scrapping som de ska ha i samarbete med Bokia här i stan. jättekul! Har lite funderingar på att utöka och hålla någon annan kurs en till kväll i veckan och det gick så bra så, jag fick jobba hur mycket jag ville:) Det är ju så kul att komma iväg och jobba lite och ändå kunna kombinera det med att ha barnen hemma som jag vill-perfekt!

Idag har jag också fått hålla och gosa lite med en sjuveckors liten kille. Åh, vilken liten guldklimp! Man kan ju inte bli annat än sugen när man ser ett sådant litet mirakel:)

Nej, nu har jag svamlat om mycket och inget alls egentligen *s* Jo, en sak till. M rapporterar att det är sommar och full blomning i Korea just nu. Om en dag åker han vidare till Kina. De ska visst få åka på en hel del sightseen så han kommer nog få se en hel del av Kina, tur att han har med sig stora kameran (¨även om jag inte är glad över att bara ha kompaktkameran hemma).
Nu ska jag sova!

Åh nej!

bara för att jag blåst faran över så är magsjukan här igen :( Vi fick åka hem från Luleå idag på förmiddagen för att jag började må så dåligt. Trodde att det bara var min vanliga strulmage, men det gav sig inte och inga tabletter hjälpte. Så vid middagen började M må dåligt, så det visade sig att det var magsjuka och inget annat. För en liten stund sedan så kräktes även Filip. Det var ju vi tre som inte haft det denna gång, så jag hoppas att det räcker så nu och inte går runt ett varv till, för då blir jag knäpp tror jag. Är M i skaplig form imorgon så åker han ju till Kina en vecka och jag vet ärligt talat inte om jag orkar kräkträsk själv igen. Nej, vi får hoppas att det är över efter detta. Resan till Karlskoga får vi nog skjuta på lite för säkerhets skull. Trist, men det är nog bäst så för det vore ju verkligen inte kul om vi tar med oss bacillerna dit ner.

Nå, nog klagat, måste ju berätta att vår förstfödde nu har vågat hoppa ifrån kanten på den djupa bassängen! Hela huvudet var under och han var extremt stolt och kanske lite förvånad att han överlevde :)

Nej nu mår jag sämre igen. Dags att vila.

Same procedure as last night...

...jag bad om något att göra, det erkänner jag. Men då menade jag något roligt, inte mera kräktorkning. Nästan exakt 24 timmar efter Sudden insjuknande är det dags för min förstfödde att trilla dit. Jag misstänkte det i och för sig för när han skulle sova så var han tårögd och sa att han var så jättetrött. Han är den mest kvällspigga jag känner, så det stämde inte. Jag bäddade för säkerhets skull med en handduk under hans kudde och det var ju tur för han lyckades inte pricka mycket i hinken. Så bara för att jag inte skulle glömma hur man gör på nattjänst, så var det dags att återigen slita ur totalt nerkräkta sängkläder, torka golv, duscha barn, sanera toalett, lägga i ny tvättmaskin och sprita blödande händer. Och naturligtvis vaknade E även denna natt så att jag skulle hejas på av illvrål. Sömn kan jag nog glömma även denna natt. Jag är trött, så in i vassen trött, både psykiskt och fysiskt av att inte få sova och vara fast här hemma utan någon avlastning alls. Nu vill jag inte mer, orkar inte mer, det räcker nu.

Det enda jag kan hoppas på nu är att jag får fortsätta stå på benen genom detta elände. Tur i alla fall att jag har en blogg där jag kan klaga hur mycket jag vill för det behöver jag få göra just nu.

Erik...

...snurrar runt och vaknar och gråter hela tiden. Vet inte om han har ont i magen eller vad det är som får honom att sova så oroligt. Det blir dåligt med sömn för min del. Lyckas somna till, vaknar av desperat rop "mamma" från Ludwigs rum. Blir klarvaken direkt och springer dit. Jodå, kräk i både hink (som jag ställt dit för säkerhets skull) och i sängen. River ur sängkläderna och bäddar med handdukar istället. Tömmer hinken och sanerar toaletten. Erik är naturligtvis vaken och anser att han måste vara med mamman hela tiden och vrålar därför av sina lungors fulla kraft utanför toalettdörren. Mina händer börjar blöda av handspriten. Bär tillbaka hinken till Sudden och försöker få Erik att lugna sig. Lägger mig och Erik igen, han verkar somna om. Ludwig ropar igen. Kliver upp igen. Erik vaknar igen och börjar skrika. Han lär inte sova mer inatt. William ropar. Han har ont i huvudet. Det brukar vara kodord för att något annat inte är bra, få se om det blir mer insjuknande snart. Det här blir nog en mycket lång natt. Jag ber till högre makter att jag klarar mig! Lite surt känns det allt att tänka på att M är i alperna medan jag är fast här hemma i kräkträsket...jag _hatar_ magsjuka!

Just det...

...vet inte om jag kommit ihåg att berätta att vår älskade lilla Sudd mest troligt har överkänslighet mot komjölksprotein. Vi tog ju massor av prover och sista vändan så tog vi prov med vanlig kost och sedan körde vi tre veckors mjölkfritt och därefter nya prover. Proverna visade stor skillnad så det är antagligen så det är. Tyvärr finns det visst inte några helt säkra metoder att testa detta på annat sätt, så vi får ju inget helt säkert svar. Enligt läkaren så kan vi tuta och köra som vanligt om vi vill chansa, för just nu verkar han inte må värst dåligt, men då finns risken att han om några år helt plötsligt blir kraftigt överkänslig istället. Och det vill man ju inte riskera, för då blir han riktigt dålig om han får i sig någon mjölk. I dagsläget kan han ju "fuska" någon gång och går han på kalas där det inte finns något mjölkfritt, ja då är det inte hela världen. Så det är ju helt klart bättre att ha det så. Fast på något sätt önskar man ju att det gick att få ett helt säkert svar så att man inte kör den här karusellen i onödan. Men jag tycker han tar det bra ändå och är noga med att fråga vad han får äta.

Just nu håller vi på att lära upp farmor vad hon kan bjuda på *ler*. Det går ju tex inte att lag mat utan mjölk och sedan steka i vanligt margarin. Inte lätt alla gånger att hålla koll och handla tar lite längre tid. Dyrt blir det också, så nu ska vi ansöka om vårdbidrag på försäkringskassan. Jag är ju också under utredning för min mage och tycker att jag mådde bättre när vi körde mjölkfritt på försök, så det kan ju vara så att vi får söka vårdbidrag för både mig och Sudden. Blanketter är i alla fall på väg från fk, så vi får väl se vad som krävs för att få rätt till detta bidrag...

 Sedan fick vi papper från dietisten och enligt dessa ska det gå att få tag på hårdost som är mjölkfri och lyckas vi med det, så tror jag att lillkillen inte tycker det gör något att han inte får äta produkter med mjölk. Får han bara en skiva ost på morgonmackan och möjlighet att äta hemmagjord pizza någon gång så är han nöjd:) En liten tumma kan dock behövas att butiken tycker att det är ok att ta hem sådan ost. Jag får väl ta med mig Ludwig och be honom slå på sorgsenheten i rådjursögonen, så kan de nog inte motstå honom:)

Nog om detta, nu ska jag gå och stava lite med W och L och kolla så att inte Erik äter alltför många magnetbokstäver...
kramelikram

Jaha...

....så var det dags för magsjuka igen då. I alla fall så tror jag det eftersom Erik för en stund sedan kräktes ner precis hela sängen. Det verkade riktigt häftigt, så jag hoppas att det är en variant som går över snabbt också. Tyvärr är ju M bortrest till på tisdag (tur för honom iofs), men jag får ju hoppas då att jag fortsätter stå på benen för det blir ju inte så spännande om jag är sjuk när jag är ensam med barnen. 10 vitpepparkorn och en bifolac är intaget, jag får försöka alla huskurer jag kan, fast jag är ju mycket tveksam till om jag klarar mig en andra gång. I julas klarade jag mig ju trots att jag var mitt i det i nästan två veckor och det är nog första gången jag klarat mig när någon i min närhet åkt dit. Jag brukar nästan alltid vara den första som faller... nåja, jag kan inte göra något åt det hur som helst, det är bara att hoppas att det går vägen. Tror nog att W får vara hemma från sexårs imorgon, för det känns så onödigt att skicka dit honom och kanske smitta ned några. Dessutom vet jag inte om jag vill ta Erik i bilen...vi har varit tur och retur till flygplatsen idag och jag är ju nu vansinnigt glad att den här kaskaden inte kom i bilen. Just nu ligger jag och mår illa, men det sitter nog mest i huvudet nu... fast det lär nog bli en lång natt, dels var det nog inte en engångsföreteelse för Erik och sedan lär jag väl ligga och lyssna och vara beredd... alla som känner mig vet att jag inte kan tänka mig något värre än just magsjuka, eftersom jag har kräkfobi, så jag brukar bli rätt uppstressad när det är sådan baciller på gång.

Happ, annars då? Tiden rusar iväg och jag hinner knappt med just nu känns det som. Jag försöker hinna med att köra lite självstudier på kvällar och nätter och dessutom går William på simskola varje vardag nu i tre veckor framåt. Blir lite körigt när jag är själv, fast det går. Tyvärr har motionen blivit lidande på sistone och tyvärr går det även hand i hand med det jag stoppar i mig. Utan motionen har jag blivit tröttare och då blir det snabb energi som krävs på annat sätt...måste försöka vända det igen, för jag mår så mycket bättre när jag inte äter massa skräp och tränar varje dag.
Sedan har Sudden tappat tand nummer två, dock for den ner i magen på honom, så han har bett mig att be tandfen riktigt snällt att kanske komma hit trots att tanden ligger i magen. sötis :) Nej, nu vaknade han och gråter, få se nu om han mår dåligt. Bäst jag slutar... håll gärna en tumme att Erik slipper kräkas mer och att ingen annan får det... god natt!

RSS 2.0