Jaaaa

vi har bestämt att skaffa photoshop cs3! Jag är överlycklig, det ska bli så vansinnigt roligt att lära sig det ordentligt! Har ju velat det länge och för några dagar sedan fick jag en kick att ta tag i det. Jag har beställt en hög böcker och hade först tänkt köra ett tag på en testversion, men det här blir ju så mycket bättre:) Kan knappt vänta tills jag får sätta igång. Möjligheterna verkar oändliga. Jag är så glad! Enda nackdelen är väl att det inte lär bli så mycket sömn framöver för min del för jag lär väl sitta klistrad framför datorn:)

Nu ska jag ta hand om Ludwig som verkar ha ont i magen och må illa. Bäst att få fram en hink....kanske vi borde döpa om oss till familjen "magont" eller familjen "kräk". Nåja, hoppas det går över, annars blir kalasen inställda imorgon och då vet jag några grabbar som blir besvikna.
Nattinatt

Måste bara få skriva

att jag verkligen är så lyckligt lottad! Jag har fyra fantastiska barn som kan vara vara så otroligt trotsiga, högljuda, bråkiga, olydiga, lydiga,underbart gosiga och kramiga, fundersamma, kan komma med så kloka och roliga kommentarer till allt, få oss att skratta (och gråta med för den delen). Det kan verkligen vara både upp och ner i tillvaron och självklart är vissa dagar bättre än andra, men oj vad jag älskar min familj! Trots alla trista sjukdomar just nu, så måste jag vara världens mest lyckligt lottade. Tror inte hjärtat skulle klara av fler barn, det skulle nog spricka av kärlek och stolthet!

Men vad är det frågan om?!

Exakt en vecka hann vi vara friska innan det var dags igen. William vaknade för en stund sedan och kräktes rejält. Alltså det här börjar ju likna ett skämt. Hänger allt ihop eller är det verkligen så att vi drabbas av nya åkommor hela tiden?? Så här sjuka som vi varit sedan i höstas har vi aldrig varit förut. Kanske vi samlat ihop under tidigare år till detta? Nog måste vi väl kunna få vara friska längre än en vecka åt gången. Nu ska jag försöka att inte vara negativ, men jag antar att det bara är att invänta nästa person som åker dit... SKa ringa till barn imorgon och se om det kommit något resultat av proverna. Jag tror i och för sig inte att det hänger ihop denna gång, men det kan ju vara intressant att höra om de hittat något. Hm, lär ju inte bli så mycket sömn inatt. Vi lär väl ligga och lyssna efter "kräktecken" och vi har satt hinkar både här och där för att förhoppningsvis hinna om det behövs.

Sen har vår stationära dator valt att lägga av helt! Den är inskickad för reparation och förhoppningsvis så ska inte alla bilder och annat vi hade i den, inte gått förlorade. Men roligare är att vi just har fått låna en bärbar dator som vi ska testköra under sommaren:) Helt underbart att ha en dator som funkar hela tiden och som är snabb dessutom:) Har dock inte hunnit kolla upp om det går att lägga in foton från kameran via den här datorn, måste ta tag i det och kolla. Vore kul att lägga in lite nya bilder eftersom det var ett tag sedan.

Ska försöka lista lite positiva, roliga eller kanske rent av söta saker som hänt för att inte bli alltför negativ över allt annat...

* Vi har fått upp skjutgarderoben i vårt sovrum, en skjutgarderob och ett hyllsystem plus arbetsbänk i tvättstugan     och det blev kanonbra! Jag är så nöjd:) Mer praktisk förvaring kan man nog aldrig få nog av tror jag.

* William ska gifta sig med Erika, fast de har kommit fram till att de nog ska vänta tills de blir vuxna:) De är hur söta som helst. De håller varandra i handen när de tittar på film och här kommer ett utdrag från en diskussion dem emellan när William skulle tävla mot Elias på cykel. Kan ju vara värt att minnas att detta är en sex -och en femåring som pratar....
Erika: "William, jag vill att du ska vinna, du måste vinna"
 Wiliam:"ja, jag lovar att vinna för dig Erika".

*När WIlliam tränar sig att skriva så säger han att han skriver sina memoarer

*Vi vaknar av att William behöver gå på toaletten. Vi skickar iväg honom men eftersom han sover djupt blir det lite galet. Han knatar ut i köket, öppnar sopskåpet och ställer sig och kissar i komposthinken:). Men han lyckas pricka allt i hinken, inte en droppe utanför. Själv minns han inget av det och vi har bestämt att inte berätta det för honom heller

*William har tappat tre tänder till, så leendet är väldigt glest just nu:)

*Filip har lugnat sig med sitt vansinniga trotsande och nu går det faktiskt att resonera med honom. De tidigare konflikterna som uppstod minst en gång var femte minut (och nu överdriver jag _inte_) har upphört och han är mycket mjukare och gosigare igen. Vår gosFilip är helt enkelt tillbaka!!

*Erik tar sig upp i sittande och kryper sedan sin sexmånadersdag. Tyvärr kräks han konstant fortfarande och det hjälper inte att äta vanlig mat, så de flesta kläderna, både hans och våra är hårt ansatta av fläckar. Nå, det måste ju gå över någon gång. Annars är han en väldigt glad bebis med extremt stark vilja som älskar att sova _på_ sin mamma.

*Vi har fått bilderna från vår första fotosession och de var så många fina att vi inte har en aning om hur vi ska kunna välja

*Jag har gått ner ganska mycket i vikt och kan för tillfället ha storlek 38 och medium igen. Känns härligt och så mycket roligare att handla kläder igen. Fast målet är inte nått än, jag hoppas gå ner ca fyra kilo till och då är jag jättenöjd! Vågen visar på -8kilo från när jag vart gravid med Erik så det känns ju jättebra. Antagligen har hans amning bidragit till viktnedgången.

Finns säkert fler guldkorn, men nu ska jag försöka sova lite. Ville bara uppdatera lite eftersom det var så länge sedan jag skrev.
Kram och godnatt!


Kanske ska ge ett livstecken ifrån mig:)

Ja, vad kan man säga. Just nu är vi friska, ja jag vet, helt fantastiskt otroligt! Men tro nu inte att det varit så sedan jag skrev sist. Nejdå, vi har hunnit med att både William och Ludwig haft långvarig hög feber och magont. Vi pratar 40 graders feber i fem dygn som gick att få ned till ca 39 med alvedon. Sedan kunde febern helt plötsligt dyka i någon halvtimme för att sedan rusa upp i höjden igen. Jag misstänker att det hänger ihop med förra svängens konstiga sjuka för straxt innan Ludwig vart sjuk denna gång, var vi uppe på sjukhuset och fick lämna nya prover eftersom de vi tog i början på maj visade förhöjda värden. Av vad visste de dock inte. Nu fick de i alla fall ta tillbaka att det antagligen var förstoppning. Dessutom fick jag höra att de tydligen nästan bestämt uppe på barn att Ludwig hade enbart psykiska problem eftersom de inte hittade vad som var fel, men även där får de alltså tänka om... Förhoppningsvis får vi svar på proverna under nästa vecka och det ska bli intressant att se om de visar något.

Så om jag får vältra mig i självömkan så kan jag ju berätta att under Suddens sjukdomssväng när jag i stort sett inte sov alls under fem dygn på grund av gråtande barn, hinkhållning (när febern steg för snabbt), mutande av medicinintag, regn och åter regn osv så befinner sig min kära hälf på event där han blir bjuden på god middag, båtturer i skärgården och Pinkkonsert. Kan meddela att jag inte var så superintresserad att få rapport från honom ;) Nå, det är ju inte hans fel att jag var instängd hemma men det kändes rätt sunkigt att jämföra vår tillvaro just då.

RSS 2.0