Härmed nominerar jag mig...

...till världens sämsta mamma! Jag har noll ork, all energi lyser med sin frånvaro, för att inte tala om tålamod och pedagogiskt tänkande. Känner hur jag gnäller och tjatar hela tiden. Blir så ledsen att jag låter så illa, för det hör jag ju att jag gör. Har pratat med grabbarna och försökt förklara att jag inte mår så bra just nu, men att det kommer bli bättre. Jag lovade att försöka lite mer, att vara mer aktiv med dem och att inte vara så lättirriterad. Å andra sidan så bad jag dem snällt att försöka lyssna på när jag säger till så att jag slipper tjata, för det finns inget som får mig på sämre humör än att gnälla och tjata...tyvärr verkar det ha passerat in genom ena och ut genom andra örat. De är otroligt stimmiga och överaktiva just nu (känner väl på sig att allt inte är som vanligt och att mamma inte orkar på samma sätt) vllket gör att man ibland måste stampa i golvet rejält för att ens få uppmärksamhet. Blir så ledsen för just nu känner jag mig verkligen så himla usel. Precis så här vill jag _inte_ vara som mamma!

Så alltså nominerar jag mig till världens sämsta mamma...ja, i alla fall just nu...
Hoppas vi vaknar till en ny fräsch start imorgon och att jag hittar tillbaka till mitt rätta jag. Mina grabbar är ju mitt allt och det är det de måste få höra istället för gnäll och tjat!
Nu ska jag gå och sätta fram kvällsfika åt dem.
Kramelikram

Frisör M Sandberg :)

Ludwig tyckte vi skulle leka frisör, så eftersom jag tycker att håret varit lite väl långt på alla tre gick jag med på det. Blev så nöjd när jag klippte WIlliam förra gången, men tro inte jag kom ihåg hur jag hade gjort det, så den här gången blev resultatet inte alls lika bra tyvärr. Dessutom är det lättare att klippa när M är hemma och kan hjälpa till att hålla när det är dags för nacke och öron *s* Nåja, det är kortare på alla tre i alla fall så de kanske ser liiite mer vårdade ut. Men jag kan lova att det inte är så lätt när det är lockar med i bilden...Filip blev lite suddig på bilden, men han ville inte vara med igen, så det får duga...

20617-30

20617-29

20617-28

Filip och Athena

20617-27

Vart bara tvungen att ta kort på FIlip när han bär omkring på Athena. Hon är en rätt lynnig katt annars och man måste läsa henne för att se när hon fått nog av att bli kelad eller buren. Men av någon anledning så kommer Filip undan med det mesta. Han får bära runt på henne hur mycket som helst. De andra killarna får knappt klappa henne utan att hon blir irriterad. En lynnig gammal dam (11 år i november). Men kanske hon känner hur mycket Filip tycker om henne...
Kram igen


Ludwig 4 år!

Ludwig 4 år!

Behöver jag ens påpeka att jubilaren vart mycket glad och nöjd när han fick se sin födelsedagstårta. Han hade ju önskat sig en jordgubbstårta, men eftersom det var svårt att hitta jordgubbar så blev det så här istället. Vi gjorde tårtan själva och så fick vi köpa själva bilden av konditoriet här i stan. Tror att han tyckte bättre om detta än jordgubbarna*ler*.

20617-19

Ludwig blåser ut ljusen på tårtan med lite hjälp av Filip. Gästerna åt så att de höll på att spricka av tårtan. Tror nog inte att det berodde så mycket på att den var god, utan snarare att det vart nästan slagsmål om hur man skulle kunna lägga beslag på spindelmannens ögon, hand osv...och då var det ju bäst att skynda sig att äta så man kunde ta mera ;-D

20617-21

Jubilaren själv. Långhårig och med lagom mycket tårta runt munnen.

20617-25

Storebror William drar till med sin typiska "kameramin". Även han med lite för mycket hår och spindelmannen runt munnen:)

20617-20

Och så busungen himself *s* Alltid bus i blicken och för tillfället mycket nöjd efter rätt mycket tårta. Behöver jag tillägga att även lillebror behöver ett varv med saxen...

20617-22

Dagen efter barnkalaset så var det dags för våra paket, eftersom det faktiskt var då han fyllde år. Han väckte oss tidigt och påpekade att om man fyller år så får man väl paket? Vi insåg att det inte var någon mening att försöka somna om, utan han fick komma till våran säng och öppna paket. Denna gång vart det mycket riddarsaker, för det hade han önskat sig. Riddare till borgen som M byggt (ja, denär inte riktigt klar än och sen ska den målas, men den går att leka med ändå), utklädningskläder och hjälm och svärd. Dessutom fick han en Turtle och ett Björnes magasin spel. Men jag tror att alla tre grabbarna tyckte det var minst lika spännande som Ludwig:)

20617-23

Inte världens bästa bild, men vad gör det när det är världens snyggaste riddare:)

20617-24

Man skulle ju kunna tro att Ludwig borde däckat först efter alla uppvaktning han fått, men igår till Bolibompa så tog tröttheten ut sin rätt hos Filip. Tur att man har en varm och go' storebror som kudde *ler*

Tror att Ludwig haft ett härligt födelsedagsfirande. Fest i dagarna tre kan väl inte vara annat än bra:) På lördagen var ju farmor, farfar, faster Lisbeth, Patrik och idolkusinerna Timmy och Pontus här på middag. Då fick han målarbok, vantar, spidermansockar, spidermandräkt, jättefina riddare, ett spel och så pengar. Till middag hade vi grillat kyckling och gjort potatisgratäng och en sallad med avocado, cocktailtomater, ruccola, pinjenötter och fetaost *mums*. Och snälla kusin Timmy satt snällt och spelade det nya spelet med grabbarna och byggde lego. Han är verkligen en idol i grabbarnas ögon :)

På söndagen var det dags för barnkalas och det vart också lyckat. Förutom att två av barnen som skulle kommit dök inte upp. Lite konstigt att man inte meddelar om man får förhiner tycker jag. Nåja, det  vart sju barn med våra och det räckter bra tycker jag:) Är imponerad av att så små barn kan lyckas riva ut så mycket på så kort tid..eller ja, de hade ju några timmar på sig, men ändå. Huset såg ut som det drabbats av en tornado!  Ja,det kanske är bra övning för mig som fortfarande jobbar hårt med att släppa på ordningen här hemma ;-D Av sina vänner fick han spindelmannentröja och playmobile riddare. Alla verkade då nöjda och glada och efter tre timmar ville de gå ut och fortsätta leka i snön. Rätt skönt, för då fick vi vuxna vila öronen lite och hinna prata lite med varandra också.

Så igår, måndag, när han egentligen fyller år så fick han våra paket. Vi hade bestämt att han inte skulle få våra paket innan, så han fick bli firad ytterligare en dag, något han inte verkade ha alltför mycket emot:) Det blev paket öppning i våran säng innan det var dags att åka till öppna förskolan. Han var mycket spänd över att det skulle sjungas för honom på samlingen och att han skulle få bjuda på glass. Resten av dagen var ganska normal och när kvällen kom vara vi alla rätt slitna. Jag skulle vila en stund på soffan innan middagen och lyckades inte komma upp därifrån själv. Varenda fog skrek nej och jag kunde vare sig böja benen eller sätta mig  upp. Tur att M var hemma! Men det blir väl lätt så när man igonorerar kroppens signaler och bara kör på ändå...kunde ju inte skippa allt vad kalas heter för att min kropp beter sig helt galet.
Nej, nu ska jag gå och bygga tågbana med grabbarna istället för att sitta här.
Kram!!


God kväll

Igår var jag och Ludwig iväg till tandläkaren för en rutinkontroll. Vi pratade i bilen om att han skulle gapa som en varg och det kan jag lova att han gjorde*ler*. Tandläkaren vart mäkta imponerad över hur lätt det gick att räkna alla tänder. Dessutom såg allt bara fint ut och han sa att hans bett var så bra att det såg ut som han haft tandställning i flera år för att få det så fint. Lite stolt blir man allt, även om jag inte kunnat påverka hans bett :) Själva undersökningen tog väl sisådär två minuter, men sen drogs handbromsen i. Tidigare gånger vi varit hos tandläkaren har de ju fått en tandborste och så en liten sak. Den här gången deklarerade Ludwig att han ville ha en eltandborste med spindelmannen *s* Ja, det fanns ju inte men han skulle få välja något ur en burk som tandläkaren hade. Det här kanske är lätt för andra barn, men alla som känner Sudden vet att han har svår beslutsångest om det blir många saker att välja på....han tog en sak och så ändrade han sig. Det här höll på rätt länge...ända tills tandsköterskan såg lite pressad ut, kollade på klockan och sa "jamen, du kan få välja två saker då". Till slut fick jag rädda situationen genom att plocka fram fyra saker som han fick välja mellan. Så tillslut gick han stolt och glad därifrån med en plastkamel och en tatuering, eller förlåt, en "tatturering".

Efter det så gick vi till en leksaksaffär och införskaffade det sista till Ludwigs födelsedag. Det funkade eftersom han lekte i en stor trälastbil som står precis utanför skyltfönstret. Och jag talade om för expediten att det var till Ludwig, så när han kom in i affären var hon mycket snabb att slå in paketen:) Sen inhandlade vi en liten tårta som vi tog hem och fikade med farmor och farfar. Ludwig ville helst ha en tårta med spindelmannen på, men tillslut valde han en prinsesstårta efter att jag sagt att det faktiskt var min tårta och att jag inte tycker så mycket om spindelmannen *s*. Får nog lov att kolla upp om man kan köpa den bilden av konditoriet och lägga på en hemmagjord tårta till hans kalas, för jag tror att det skulle bli en mycket lycklig jubilar då:)

Annars lite smått och gott.....

   *just nu är det -7 grader ute, hur kallt ska det inte bli inatt då?*brrr* Nu kommer nog kylan hit misstänker  jag. Det är väl bara att vara tacksam för att den hållit sig borta så länge som den ändå har gjort, för vintersäsongen känns ju inte lika lång då. Och samtidigt är det lite mysigt när man kan kura inomhus med ljus och filtar:)

  * Var hos barnmorskan idag och allt såg bra ut med bebisen. Det som var mindre bra var att mitt Hb-värde var på väg nedåt igen. Har ju mått så illa sista tiden så jag har slarvat med mina järntabletter och det straffar sig nu tyvärr. Nåja, det förklarar ju varför jag mått så himla dåligt på sistone. Bara att bita ihop och pilla i sig tabletterna igen. Det är ju faktiskt inte sååå himla länge kvar tills bebis är ute och alla dessa graviditetskrämpor försvinner. Sen hade ju den rackarns bebisen tryckt upp huvudet igen...från att ha legat mycket djupt med huvudet så hade den alltså backat upp nu. Vad är detta? Inte får man lura sin mamma att man tänker komma ut snart, till att bestämma sig för att stannna så länge det bara går *s* Nåja, bara det itne blir som min  elaka granne säger..."jag känner på mig att det blir en bebis till andra advent". Här ska inte bli några decemberbebisar inte ;)

  * På väg hem från barnmorskan så hade jag radio norrbotten på där de pratade med en tjej som skulle åka till Australien. Och passande nog så spelade de "down under" med Men att work. Jag har inte hört den låten på flera flera år, men den håller fortfarande. Hur bra som helst ju, vart tvugen att sitta kvar i bilen tills den var slut. Nu ska jag helt klart leta fram den skivan:)

Nej, nu ska jag ta och slökika lite på burken. Kidsen sover och M är på ett event i Stockholm, så jag har en dejt med tvn ikväll. Orkar inte börja några projekt utan tar det lugnt, har ju inte heller fått sova något idag, så det blir nog en tidig kväll. Med lite tur så får jag katterna som fotvärmare och framåt natten så kommer nog mina andra tre sängvärmare också *ler*
Kram!!

Tar en liten paus...

håller på att bädda sängar, klä barn och städa undan i allamänhet. Men jag måste ta pauser med jämna mellanrum eftersom jag får svårt att andas, hjärtklappning och blir alldeles knäsvag. Dessutom känns det sm att allt blod rusar ner i fötterna som växer till minst dubbel storlek. Jag vill att bebben ska komma nu!! Fyra veckor kvar (om man går på det datum jag fick sist), men det känns som en evighet just nu. Känner mig trött och orkeslös och det är ju inget vidare om man ska gå igenom en förlossning...Misstänker starkt att mitt Hb värde har dippat igen och att det är därför jag är så vansinnigt trött och darrig. Ska till bm på torsdag så vi får väl se då. Provar att äta niferex igen trots att de gör mig mer illamående, men jag känner mig lite orolig för hur jag ska orka klämma ut bebben om jag är så här matt. Äsch, nu ska jag tänka poitivt, det fixar sig!

M är ju borta i Littauen så min födelsedag firar jag själv med grabbarna. De har haft skattjakt med mig på morgonen. De hade lagt ut ledtrådar (som för mig var helt omöjliga att tyda *s*) men tillslut så hittade jag ett kuvert under köksskåpen där de hade lagt i teckningar - gullungar! Av M fick jag pengar som ska investeras i ny garderob när jag har gått ihop lite efter förlossningen. Ska bli roligt när man kan börja ha vanliga kläder igen.

Det är ganska fint väder idag så jag hoppas att jag kanske orkar ta bilen upp till kulturområdet efter lunch så att grabbarna får springa av sig lite. Då har vi fått komma ut i det vackra höstvädret (jo, solen har faktiskt hittat hit nu) och jag slipper ha dåligt samvete att vi inte har hittat på något. Eftersom jag kan sitta stilla och hålla koll på dem ändå, så känns det som en rätt ok aktivitet som inte borde göra mig helt färdig.

Egentligen borde jag åka in till stan och köpa en riddardräkt åt Ludwig också (de hade bara en kvar i hans storlek) men hur åker man in med tre grabbar till en leksaksaffär och får dem att stanna utanför? Känns som mission impossible...Kankse man kan ringa och be lite snällt att de lägger undan den så får svärmor hämta den imorgon innan hon kommer hit..

Nej, nu ska jag sluta och försöka orka bädda färdigt min säng.
Kramelikram

En massa svammel:)

Igår åkte vi på öppna förskolan. Egentligen orkade jag inte för hela kroppen värkte, men jag visste att de skulle göra gipsavgjutningar av händer, så jag tänkte att grabbarna skulle tycka det var roligt. Väl där så fixade vi gipshänderna och sedan hade en mamma plockat med sig massor av stora fina löv som grabbarna hällde glitter på. Kom på att vi ska ut i skogen och leta en fin gren som vi kan hänga upp i taket och sedan ska vi knyta fast massor av sådana glitterlöv i den (har blivit lovade en hel hög med sådana fina löv). Tror det kan bli rätt fint faktiskt.

Kände mig rätt hemsk mot slutet när vi var på öf, för jag hjälpte varken till med att städa eller passa mina barn...jaha, varför var jag en så kass mamma då? Jo, jag hamnade med en alldeles underbar liten bebis i armarna. Oj, vad de är små! Kände mig som om jag aldrig hade hållit i en bebis förut och vågade knappt *s* Fast helt tappad bakom en vagn kan jag inte ha varit för hon gäspade sött och sen somnade hon som en stock i min famn. Och har man en sovande bebis i famnen kan man ju omöjligt göra något annat*ler*. Ludwig kom fram till mig med stora ögon och frågade var bebisen kom ifrån, han trodde nog det var våran som kikat ut, för han såg lite besviken ut när han fick veta att det inte var våran:)

Lunchen intog vi hos grannarna och sedan drog vi iväg  till Luleå för att hämta en dammsugarslang som vi fått byta och så fick grabbarna middag på det gyllene M:et. De var  helnöjda med det och när vi sedan handlade lite mjölk och yoghurt så funkade det jättebra. Jag slapp tjata och de höll sig kring mig hela tiden. kan ju inte annat än känna mig lite extra stolt när jag fick flera kommentarer om att jag hade så söta pojkar och att de uppförde sig så bra....de skulle ha sett oss förra gången, då hade de nog inte sagt samma sak... Men hur som helst så känns det bra att det funkade och grabbarna blev så glada när jag berömde dem.

Hela dagen igår funkade faktiskt ganska bra. Trots värk och illamånde så flöt det på rätt bra och dagen gick hyfsat fort. Ludwig hjälpte mig att städa upp i deras rum, utan att jag behövde säga till flera gånger! Vågar knappt säga detta, men det känns som att Sudden är på väg in i en lite lugnare period. Minns så väl att William hade en lugn och harmonisk period runt fyraårsåldern, så jag håller tummarna :)

Idag ska M införskaffa material till en riddarborg som vi tänkte fixa till hans födelsedag. Han är  helt galen i riddare just nu och ska även få riddarkläder. Jag hittade en fin borg i trä på nätet, men den kostade nästan 900 kronor och vi konstaterade att vi nog skulle kunna få ihop en minst lika fin borg själva. Billigare och säkert stadigare. M gillar ju dessutom att fixa med sådana saker så han får väl snickra så målar jag sedan. Sen satsar vi på att skaffa massa fina riddare med hästar osv till honom som han kan ha i borgen. Tror det kan bli rikigt bra faktiskt, gäller ju bara att lyckas hålla projektet hemligt. Nåja, det är ju betydligt lättare än sängen som han fick förra året *s*

Sen måste jag ju även skriva om våran nätpekbok som M gjorde till William när han var liten. Den har kommit till användning åt honom igen. Han klickar fram olika bilder och sedan så skriver han av orden på ett block. Han tycker det är så roligt med bokstäver och så kom han på att om han gjorde så, så kunde han ju faktiskt skriva:) Och jag kan ju berätta att han blir stolt som en tupp när han kommer och visar orden och vi faktiskt kan läsa vad det står:)

Nej, nu ska jag kolla vad grabbarna gör, för det var väldigt tyst. Tror att de ritar, men jag hoppas att det inte är på något annat än papper...
Kram och ha en skön lördag!

Lite allmänt...

Inte vart det någon styling inte. Blev lite sur på mig själv för hade jag varit lite smart hade jag naturligtvis frågat om han kunnat tänka sig att fixa mitt hår, utanför showen och mot betalning förstås. Eftersom han så direkt såg vad han ville göra med mitt hår så hade det ju varit jättekul att få bli klippt av ett proffs. Ja,ja får väl försöka hitta någon annan som vill sätta saxen i mitt hår.

Lördagen åkte vi in till Luleå och shoppade lite och på söndagen så åkte vi upp till farmor och farfar. Det är ju så perfekt för barnen att vara där för man kan bara släppa ut dem utan att behöva oroa sig för bilar osv. Så även Filip får härja fritt *s*.

Igår hade barnen en trist dag. Jag kände att det behövde röjas upp här hemma och det tog sin lilla tid. Egentligen så var det väl inte så himla mycket, men det drar ändå ut på tiden. Men sen på eftermiddagen så började ju de andra barnen på kvarteret att trilla in efter dagis och då vart det lite roligare:) De har hoppade studsmatta, cyklade och spelade fotboll till svetten rann. M hade äntligen alla grejer klara till att sätta upp tvn, dvd och resten av hemmabion, så nu sitter allt uppe på väggen och kabelhärvan på golvet är ett minne blott:) Så skönt att få ordning där inne nu. Tänkte få ut den berömda tummen och sy nya gardiner (ett fint hösttyg ligger och väntar i linneskåpet) så att det blir lite mysigt därinne.

Idag har vi varit ute i skogen. Jag satte varsinn korg i händerna på grabbarna och så fick de plocka ner allt fint de ville ha. Det blev både stenar, bark, mossa, barr och kottar. Nu ligger allt på tork och väntar på att få bli pysslat med:) Det är så fint område att vara på för både mig och barnen. Det är så härligt att vara ute och känna att de kan springa rätt fritt utan att det gör något och jag behöver inte vara som en hök varje minut. Har ju lite svårt att springa efter och kolla hela tiden eftersom fogarna spökar hela tiden...Tror vi ska införskaffa lite grillkorv senare idag och ta oss en tur dit imorgon också. Få se bara om jag lyckas få till en eld, annars blir det svårt att grilla *s*

Sen har jag haft den stora äran att prata med försäkringskassan idag igen. Blev ju beordrad att ta ut fp eftersom de beslutat att jag inte någon sjukpenning ska ha. Jag har ju inte varit tillräckligt dålig för att få ut någon sådan, alla komplikationer jag haft och har, bidrar ju inte till någon nedsatt arbetsförmåga. Men när jag då stridit och förklarat att jag inte orkar själv, utan måste ta hjälp av släkt och vänner, så har jag helt plötsligt inte rätt till föräldrapenning heller. För jag har ju inte orkat vårda mina barn?! Snacka om ekorrhjul! De har fattat att jag inte orkar ta hand om mina barn pga att jag är slut och har ont, men jag har ändå inte så ont att jag har rätt till sjukpenning. Jag blir inte klok på deras beslut. Men heligt förbannad blev jag i alla fall, så nu kan de glömma att jag ska ge mig. Jag kommer strida vidare så långt det går!

Nej, nu ska jag sluta tänka på fk för jag blir bara så arg! Ska klä barnen nu igen och så ska vi gå och plantera alla vårlökar som vi köpte i lördags. Hoppas så att det tar sig till våren för då ser jag fram emot ett färgsprakande land med krokus, tulpaner, en vit sort (minns inte vad den hette) och så mina absoluta favoriter Kungsängsliljor.
Ha en bra dag!
KRam

Styling och graviditet...

Ja, just nu känner jag mig väl mest stor och rätt trist. Har velat ta mig till en frisör hur länge som helst, men eftersom senaste utbetalningen från fk gav hela 504 kr (!) (blir ju så när jag strider med dem och de fryser utbetalningen), så har det inte direkt fått högsta prioriet. Håret börjar vara långt, en bit nedanför axlarna och  utan vare sig slingor eller annat som kan pigga upp lite i alla fall. Nåja, till saken...

Läste i tidningen att Schwartzkopf skulle anordna en frisyrshow i Luleå för att visa upp de senaste inom frisyrtrenderna. Jag har ju aldrig varit rätt av mig för att prova nytt, så jag bestämde mig för att åka på deras casting. Väl där får man reda på att det i så fall blir en heldag på lördag där man blir färgad, klippt, sminkad och allmänt stylad. Härligt- precis vad jag behöver nu! Happ, han börjar gå runt och känna på allas hår och fråga vad man kan tänka sig för förändring. Får väl säga att jag vart rätt glad när han kom till mig för han tyckte jag hade så himla fint hår och att det fanns alla möjligheter i världen att göra något snyggt.. Enligt han själv så blev han kär direkt *s*.Dessutom så såg han direkt vad han ville göra med mitt hår som skulle passa mig perfekt.

Kände direkt hur humöret åkte upp ett par pinnhål och såg framför mig en lördag där jag skulle bli hur ompysslad som helst och dessutom utan att betala en krona. Tyvärr ramlade jag ner på jorden igen ganska snabbt. De hade ju med sig kläder som alla skulle stylas i och jag behöver kanske inte förklara att mammakläder inte ingick i utbudet.  Jag försökte övertala honom och säga att det kan väl ändå inte vara så himla svårt att ordna och att det vore väl coolt att ha med en mage på estraden:) Han skulle diskutera med sina kollegor som ska anlända till Luleå idag fredag, men jag har tyvärr inga större förhoppningar. Lite besviken är jag allt, för det skulle varit jättekul att få hamna i händerna på riktiga proffs. Sen skulle man dessutom få med sig hårprodukter hem för över 600kr. Inte helt fel det  heller... Ja, man ska ju inte måla fan på väggen i förväg, men jag tror tyvärr att i det här faller på min mage

Fast Luleåresan var ju inte helt bortkastad. Barnen fick till sin lycka middag på det gyllene M:et och sedan fick de under en timmes tid springa fram och tillbaka i hotellets korridor. Perfekt ljuddämpning med heltäckande matta kan jag lova *s* Filip var blossande röd i ansiktet av allt spring och somnade gott i bilen på väg hem. Dessutom fick jag ju möjligheten att chocka en och annan med att det var fjärde barnet i magen, och ja, alla tre var mina.....och den äldsta är fem år:)

Happ, slutsurrat. Efter elva idag ska jag få besked om jag kommer med. Annars blir det en resa upp till farmor och farfar där M ska hjälpa till med potatisen, istället för en styling dag. Ja,ja, vad är en bal på slottet....
Nu ska grabbarna få frukost.
Kramelikram!

RSS 2.0