Lite om tjejigt och killigt....

Jaha, så sitter jag här då på morgonen igen. Men den här gången är det i alla fall inte mitt i natten:) Igår var vi på öppna förskolan igen, det var ju et tag sedan. Grabbarna var glada att komma iväg någonstans, de har varit rätt rastlösa sista dagarna. Att vi dessutom lyckades  pricka in att Liv var där (en jämnårig tjej med Ludwig som de gillar att leka med) och att hon bjöd på glass eftersom hon fyller år, gjorde ju inte saken sämre:)

Ludwig som tidigare varit väldigt mycket för glitter och rosa, har plötsligt blivit väldigt anti sådant. Det är mycket viktigt att det ska vara "killfärger" och att inte göra sådant som tjejer gör är självskrivet. Sen att han inte är riktigt säker på om det är tjejsaker eller inte, och måste fråga för att vara säker, är ju en annan femma. ser han något som han tycker är fint som är rosa så brukar han fråga säga till mig: "mamma, visst är den här rätt röd va". Rött verkar uppenbarligen vara ok både för killar och tjejer.

Grabbarna vet att det mest troligt blir en lillasyster och när Ludwig och jag var ute och fikade så passade vi på att kika runt bland bebiskläderna på en affär. Sudden dök direkt på allt som var rosa och "puttinuttigt" och tyckte vi skulle köpa till bebisen eftersom det är en tjej. Kanske det är bra om det faktiskt blir en lillasyster så att han kan maskera att det faktiskt är han själv som tycker det är fint *s*

Nåja,det jag skulle komma till var att på öf så började han pyssla. Han använde guldpapper som han klistrade på bokmärken och så strödde han glitter över och till sist så  plastades allt in eftersom han ville ha det som tallriksunderlägg. Men jag har nog sett "grabbigare" underlägg i mitt liv *s* Ludwig hade som sagt guldpapper i botten och sedan bara en massa fina rosa rosor, små söta katter och så rosa och lila glitter ovanpå allt....oerhört tufft och grabbigt va ;-D Ja,jag tyckte då i alla fall att det vart fint och Ludwig verkade så nöjd själv. Hoppas nu inte någon kommenterar och säger att det är fånigt för jag tycker det är synd att det ska bli så tydliga skillnader mellan tjejer och killar så tidigt. ...

En annan i familjen som inte verkar bry sig så mycket än om vad som tydligen är typiskt för tjejer och killar är Filip. Han har kommit på att han är jättesnygg i tofsar:) Nästan varje dag så kommer han och vill att jag ska sätta upp minst två tofsara i håret på honom. Sen går han omkring och det riktigt syns på honom hur snyggt han tycker det är. En dag hade han fem tofsar och var bara för gullig. Han har ju inte så långt hår så det blir ju att tofsarna står rätt upp och det ser rätt kul ut. Får väl försöka fånga gullungen på bild:)

Få se vad vi hittar på idag. Jag är så sugen på att åka till Luleå och shoppa lite, men jag tror inte grabbarna är av samma åsikt. I och för sig så är det inte säkert jag skulle orka det heller med tanke på fogar och sammandragningar. Men sista tiden här kommer nog gå fort (och kanske bebis vill komma tidigare dessutom) och vi har ju nästan inga bebiskläder alls...Ja vi får väl se. Sen är det rätt mycket att göra här hemma också, allt småtjafs som är kvar efter renoveringen. Allt sådant som nästan inte syns, inte är speciellt kul och därför tar hundra år innan man får till. Dessutom behöver vi nog rensa bort resten av blommorna och plocka ner studsmattan för nu känns det att hösten är på stark ingång.

Ja,ja jag får väl återkomma och avlägga rapport om vad vi gjorde med dagen:)
Kramelikram

Passar på att blogga lite....

....kan ändå inte sova. Klockan är 04.50 och det är omöjligt att somna om. Jag är helt täppt i näsan så det känns som jag inte får luft och så har jag rejält ont i ryggen. Jag fick ju åka upp på en extra kontroll på förlossningen igår just för det onda i ryggen och det visade sig vara regelbundna sammandragningar. Tur nog var inte livmoderhalsen påverkad så det var ju skönt. Men om det håller i sig eller blir värre så måste jag åka in igen och antagligen få en bricanylspruta för att stoppa upp det. Bebis ligger långt ner med huvudet och verkar redo att kika ut, men det är nästan tidigt. Nog för att jag gärna har en kortare transportsträcka än 40 veckor, men några till får den gärna stanna:)

Idag ska vi nog försöka ta oss till öppna förskolan igen. Vi har inte varit på hela veckan så grabbarna börjar vara mycket rastlösa. De som aldrig tidigare har klättrat i några hyllor lyckades till och med välta hela bokyllan i filips rum när William skulle klättra upp och hämta ner saker från översta hyllan. Ludwig fick hela hyllan över sig, men tack och lov så gick det bra. Det ända som hände var att alla tre vart rädda och grät. Hoppas de lärde sig något nu om att man inte ska klättra. Föräldrarna lärde sig också något, så nu ska den skruvas fast i väggen. Konstigt att det aldrig blivit av, för hyllorna i de andra grabbarnas rum sitter ju fast Ja,ja...tur var ju i alla fall att ingen skadade sig.

Sen verkar det som att våra samordnade grannprotester verkar ha gett resultat. Asfaltsanläggningen som de tänkt lägga precis bredvid vårt fina kulturområde, och ca 400 m från vårat bostadsområde blir antagligen flyttat till annan plats. Känns så skönt om det blir så för då slipper vi ju all tung trafik som skulle blivit (de räknade med en tung lastbilstransport var 12:e minut därifrån) och allt buller. Det lönar sig att protestera alltså:)

Nej, nu ska jag ta och klura lite till på mitt brev till fk som jag måste skicka idag och sedan ska jag ta och krypa ner  en liten stund och läsa tills mina älsklingar vaknar.
Kramelikram

Raderat

Raderat inlägg

Här har det hänt en del idag:)

Idag var det premiär för barngympan. Fixade lite mat åt grabbarna och så kastade vi oss i bilen och åkte iväg. Kan meddela att det var två _mycket_ förväntansfulla grabbar som frågade det ena efter det andra och vägrade ge sig trots att jag förklarade att jag visste precis lika lite som dem. Väl där förvandlades mina supersociala och framåt killar till två otroligt blyga bröder som krampaktigt klamrade sig fast vid varandra. Trodde nästan ett tag att Ludwig skulle bryta av handen på William. Nåja, efter ett tag så släppte blygheten och de roade sig kungligt! William var riktigt duktig på att lyssna på ledarna och följa deras rörelser medan Ludwig, som gärna kikade runt på allt annat, hade lite svårare att koncentrera sig och körde rätt mycket ett eget race. Fast det funkade det också och båda verkar ha haft mycket roligt för just nu tjatas det om hur länge det är kvar tills nästa onsdag *s* Lillebror Filip intog en egen hörna av gymnastiksalen och roade sig själv där med att springa och försöka klättra i ribbstolarna. Däremellan satt han snällt bredvid mig på en bänk och kommenterade högt alla andra barn :) Så nu vet jag att det går finemang att ta med även honom dit och det känns ju skönt eftersom jag ofta är själv på onsdagar. Så just nu verkar det som att det här med barngympa var en hit!

Vi har ju även varit på kyrkans barnsång idag och det var kul att få återse massa mammor som man inte träffat sedan sommaravslutningen. Dessutom brukar grabbarna gilla att vara där eftersom det ofta är lite äldre barn med också.
Sen vart jag tillfrågad där om jag inte vill hålla i en kurs i scrapbooking en kväll i veckan på en annan kyrka med början nästa termin. Hon hade hittat mina LO's på nätet och tyckte de var fina. Jag blev ju jätteglad och kan det bli bättre än att få betalt för att göra det jag tycker är så roligt:) Lite skrämmande är det ju dock, är jag verkligen tillräckligt bra för att hålla en kurs i det? Nåja, det är ju på nybörjarnivå så det ska väl gå:)
Men som sagt, jag kan ju inte sticka under stol med att jag vart glad och stolt att de ville ha just mig till lärare, det är ju aldrig helt fel att få lite uppskattning.

Tankarna på att våga ta steget ut och starta eget har börjat snurra i huvudet igen också. Jag lär inte vara särskillt attraktiv på arbetsmarknaden sedan när jag varit hemma i så många år, så det bästa är kanske att våga klivet ut i det okända och testa att köra sitt egna race. Känner mig jättepirrig och den här gången verkar faktiskt M lite mer med på noterna än tidigare. Har pratat med honom i kväll och vi har bestämt att vi i helgen ska sätta oss ner och försöka göra lite kalkyler osv för att se vad som skulle krävas för att få det att fungera. Blir så pirrig...tänk om ...tänk om... Får väl återkomma lite senare med vad jag har för planer, känns lite tidigt än att berätta för mycket:)

Nej, nu ska jag gå och bära grabbarna till deras sängar. De har ställt upp ett bamsetält i Williams säng och där ligger allihopa. Antar att det hamnade där eftersom jag sagt att det går inte att sova i det för det blir för hårt och kallt på golvet, och då löste de det på sitt eget sätt *s* Men det blir nog lite för trångt och svettigt därinne och kanske inte världens bästa luft så jag tror jag får våga mig på att lyfta dem till sina sängar och hoppas på att det inte genererar alltför mycket förvärkar...

Puss och kram och sov gott!

Köket igen...

Köket igen...


Mera kök...

Mera kök...


Nya köket...

Nya köket...


Bebiskläderna :)

Bebiskläderna :)


Nu är det dags att ta sig i kragen med bloggandet!

Har ju varit urusel på att blogga, hade helt klart hoppats på att jag skulle orka vara mer aktiv...det är ju ett kul sätt att få skriva av sig lite, dela med sig och framförallt spara till framtiden:)
 
Så nu ska jag ta mig i kragen och börja om!!

Just nu sitter jag och känner mig allmänt hängig, en förkylning är helt klart i antågande och energin  och tålamodet på barnen (som också är lite småsnoriga) är defenitivt inte vad det borde vara. De tycker de ska få leka hela havet stormar och riva ut allt som finns, inklusive sängkläder (vilket faktiskt är bland det värsta jag vet när sängkläder hamnar utrivet på golvet) medan mamman hade uppskattat lugnare lek....

Nåja, jag har valt att ignorera det mesta för jag orkar inte gnälla och bråka just nu, utan har helt fräckt stulit lite egentid framför datorn. Visst är jag en hemsk mamma. Kollar lite hur det går för traderaauktionen jag har ute nu, läser lite på aff osv.

Men snart ska jag packa in grabbarna i bilen och så ska vi handla korv och bröd för vi ska ta oss i väg till kulturområdet här intill och grilla till lunch hade jag tänkt. Där finns det  massor av roliga backar att springa i, kottar att plocka och sand att gräva i. Så lite kul ska de nog få också trots att denna dag känns seg och tråkig.

M kommer inte hem förren sent torsdag kväll och han verkar också vara på väg att bli sjuk. Nåja, bara vi inte blir så däckade som vi var i somras, så ska vi nog fixa det här också.

Just det, måste ju lägga in en bild på de första införskaffade bebiskläderna. Vi sålde ju bort nästan allt för vi skulle ju nog inte ha fler barn *s* Kändes konstigt att kolla på flickkläder...inte nu för att inte pojkar kan ha rött (mina är faktiskt dessutom väldigt fina idet och har en hel del rött) men det kändes ändå "flickigt" att handla röd fleeceoverall och mössa:) Ett par mjukisbyxor i rött och brunt kunde jag inte heller motstå...

Känns lite som att "boartendenserna" har börjat sätta in. Jag känner att jag vill få det sista fixat innan bebis kommer, åtta veckor går ju fort....jag menar, jag har två månader kvar, och varat tog de andra sju vägen *s*

Nej, nu måste jag sluta för nu börjar de spika i garaget. Visserligen är det säkert på det flygplan de började på igår när de var därute med M, men det är nog säkrast att kolla:)


RSS 2.0