Konstnären William...

Konstnären William...
William och Ludwig satt och spelade Anki och Pytte i morse och efter en stund så ropade William att jag skulle komma och titta. William gillar att skriva alfabetet osv, men rita har väl varit lite sådär intressant. Men nu har det börjat lossna och det kommer mer och mer detaljer. Här har han ritat farfar med pipa och bakom är skoterpulkan med William och Ludwig i *ler*. Vi var ju uppe hos farmor och farfar i onsdags och då åkte farfar skoter med grabbarna och uppenbarligen så har det satt sina spår :-D. Var tvungen att ta kort på skärmen och lägga ut den här för jag tyckte den var så gullig!

Annars njuter jag av att vårt vardagsrum i helgen har fått byta skepnad. En ljus och _sliten_ ekstavsparkett och en gul tapet har bytts till varmvita väggar (mio mandel) och ett valnötsgolv. Jag är sååå nöjd, nu ska man bara försöka låta bli att titta på våra gamla tråkiga möbler och härda ut i ca 6 veckor innan våra nya möbler kommer :-) Tänk vad glad man kan bli av att få fixa lite...
Nu ska jag hoppa ner i sängen och imorgon är det nog öppna förskolan som vanligt. Och får barnen välja så blir det nog buss dit, eftersom de tycker det är mycket roligare än att åka bil.
Kram och godnatt!

Hjärnskakning?

Verkar som lilla älsklingen William har fått hjärnskakning! Igår var det ju en så fin dag så vi var ute och lekte William och Ludwig busade i snön med grannpojken som är rätt mycket äldre än dem. Det gick rätt vilt till för de jagade varandra och puttades och brottades. Sen gick vi in och bastade och efter det så byggde vi tågbana. Så helt plötsligt så går William iväg och lägger sig på soffan. Jag gick iväg och frågade om han inte mådde bra, men får till svar att han ligger och tänker på solen?! Efter en stund så somnar han dessutom, han som inte sovit middag på flera år. Nu börjar jag verkligen ana ugglor i mossen...Så när jag väcker honom och säger att det är mat (palt som är en av hans favorit rätter) så börjar han gråta och vill inte ha utan bara gå och sova. Han klagar på att han har ont i huvudet.Så klockan 17 går han och lägger sig och somnar direkt! Usch, tänker jag, nu är det magsjuka på gång *urk*. Trycker i mig 10 vitpepparkorn...vet inte om jag tror på det där direkt, men det skadar ju inte att prova.

Klockan 23 kommer William tassande till min säng, verkar ganska pigg och frågar om jag sparat lördagsgodis åt honom,för jag hade tidigare på dagen lovat att vi skulle ha fiskdamm. Skönt tänkte jag, då var det väl bara huvudvärk som nu gått över. Men på morgonen är han återigen lite hängig och klagar på huvudvärk. Men han vill ha välling och efter det vill han ha godis säger han:) Tyvärr hinner inte  vällingen mer än ner förrän han börjar springa fram och tillbaka i hallen och säga att han måste kräkas. Får in honom på toaletten, men det kommer bara några droppar och sen inget mer. Så klagar han igen på huvudvärk. Efter en stund så vill han ha alvedon för huvudvärken  (och det kan jag lova tillhör ovanligheterna). Han vägrar att ta en supp så han suger i sig lite medicin och går och lägger sig igen. Det är nu jag börjar fundera på hjärnskakning så jag läser lite om det och bestämmer mig för att ringa och fråga. Efter många samtal så kommer de fram till att vi ska hålla oss hemma och övervaka, men att det inte verkar akut och att det helt klart kan vara hjärnskakning om än en mild sådan. En liten stund senare kommer all välling och (antar jag) alvedon upp igen. Stackarn han bara ligger och skakar i sängen och säger att det gör ont i huvudet och att det även gör ont när han böjer fram huvudet.

Har försökt fråga honom om han ramlat och slagit i huvudet när han busade igår och han säger att han gjort det. jag frågade om det vart så att det svartnade för ögonen och då säger  han att det blev så att han inte kunde se efteråt.....vet inte riktigt vad jag ska tro....jag tror inte han ljuger men ibland så svarar de ju utifrån det man frågar om ni förstår vad jag menar. Så jag sa, men jag hörde aldrig att du grät? Nej, det gjorde jag inte, men det gjorde väldigt ont, säger han då. Svårt när man ska få veta vad som hänt när man inte sett det själv.

Nu har han sovit en stund till och ropade just att han mådde mycket bättre. Att det kändes bättre i magen och att huvudvärken är borta? Frågade honom om huvudvärken försvann när han kräktes och då sa han ja. Nu blir jag bara förvirrad och vet vare sig ut eller in. Är det verkligen hjärnskakning, eller kan så små barn få migrän, för det finns i släkten på nära håll. För en vanlig magsjuka tycker jag inte det låter som, eller? Han konstaterade just att han nog snart ville ha sitt sparade lördagsgodis *ler*

Ja, vi får väl se om det är något smittsamt eller om det kan ha varit hjärnskakning. Jag har sagt åt honom att han ska ligga still i sin säng och bara ta det lugnt idag.
Skönt att M kommer hem på en liten "snabbvisit" idag i alla fall (han åker i morgon igen) och han har visst med sig lite småbilar hem till grabbarna. Kan ju komma väl till pass när vi måste hålla oss hemma.
Kram och ha en bra dag!


RSS 2.0