Ett grattis

I dag skickar vi ett grattis till andra sidan Atlanten till Kenneth som idag har namnsdag. Hoppas att du har haft en bra dag idag och att du fått många gratulationer.
 

Det blev riktigt lyckat igår!

William och Ludwig visste ju bara att vi skulle åka någonstans, men inte vad vi skulle göra. Resan till Kiruna tog ungefär fyra timmar, men det var strålande väder och det utlovade snöovädret uteblev tack och lov. När vi kom fram fanns det skyltar och flaggor överallt och William började fundera om melodifestivalen var där. Vi fortsatte att mörka och tog med dem på en pizzeria innan det var dags att åka mot arenan. Vi småpratade medan vi åt och frågade om de tyckte det var mysigt att vi åkt ända till Kiruna för att äta gott :) Jo, svarade de lite dröjande och undrade om vi skulle åka hem igen. William tyckte vi kund leta reda på någonstans man kunde leka lite innan vi åkte så vi hade gjort lite mer än bara ätit piz za *s*. Nå, när vi närmade oss arenan frågade vi om de ville att vi skulle skynda oss hem till melodifestivalen och det tyckte de var en bra idé eftersom de var lite besvikna att de skulle missa den. Sedan sa vi "eller vill ni att vi ska se den på plats istället". De ropade rätt ut och William sa att hans hjärta började slå mycket fortare, det kan man kalla äkta schlagerfantaster :-D

Väl på plats fick vi ju vänta nästan en timme innan det satte igång på riktigt men det gjorde inget för Babsan underhöll och med var även ett mycket duktigt coverband. Killarna var lite otåliga men på strålande humör. När så Puddles satte igång att spela trodde jag nästan att Ludwig skulle tuppa av. Jag behöver kanske inte tillägga att han blev mycket besviken när de åkte ut. Det var hög stämning och roligt att se artisterna live, så det var verkligen lyckat! Dessutom var det rätt kul att se allt mellan låtarna. Alla dessa människor som man aldrig ser i bild som jobbar som galningar med allt från att bära kameror, fixa håret på E-type, hjälpa Sibell med klänningen, köra fläktarna, dammsuga konfetti och instruera publiken.

Grabbarna var mycket nöjda med kvällen och tyckte vi skulle dra vidare till Globen nästa vecka *s*. Det enda Sudden var mycket bekymrad över var att _båda_ hans favoriter åkt ut, dvs Puddles och Ola. Men man kan ju inte få allt eller hur...

På vägen till bilen säger Ludwig att han har så ont i magen och jag tänker med skräck att nu kommer vi få kräk i bilen. Men när jag frågar om han mår illa så säger han nej och pekar mot sidan. "det är här det gör ont, jag tror det är hjärtat" *s* Lilla sötknölen, han hade fått håll. Det tog i alla fall inte länge innan de båda somnade i bilen med ett leende på läpparna. Jag är så glad att vi kunde komma iväg på det här lilla äventyret!
Lite bilder måste vi ju naturligtvis bjuda på! (och jo, jag vet att det är i bakvänd ordning men jag orkar inte fixa det nu)



Och så en liten serie tillägnad Kenneth ;-D


Idag är det dags för "andra chansen"

och efter ett ordentligt "lapptäcke" av barnvakter har vi löst det, så efter lunch åker vi vidare till Kiruna. Erik och Filip får stanna hemma medan William och Ludwig följer med oss. Det ska bli så roligt att få göra det här med grabbarna för de är helt sålda på melodifestivalen! I och för sig kan jag väl inte påstå att det ska bli trist för egen del heller :)

Eftersom vi inte visst om det skulle lösa sig med barnvakt så har vi inte sagt annat än att vi kanske ska åka iväg på något äventyr. William och Ludwig uttryckte sitt missnöje med att vi kunde väl planerat lite bättre för nu skulle de ju kanske missa melodifestivalen! Vi tänkte låta dem våndas lite till och knäcka nyheten i bilen :) SKa bli roligt att se deras reaktion när de inser att de ska få se det hela live istället.

Det är så roligt att se hur de går runt och sjunger på låtarna och gör små dansnummer till. I veckan när vi var på ÖF så stod Ludwig högst upp på rutschkanan och så slängde han av sig sin hoodjacka så att han fick bar överkropp. Jag frågade vad han gjorde och om det inte blev kallt och fick svaret "men mamma ser du inte att jag står i hissen och gör som han du vet worrying kind". Kan man annat än skratta när man inser att man har en egen liten "miniSalo" :)

Nej, nu ska jag ta och fixa lite frukost åt grabbarna och sedan ska jag ställa mig på löpbandet en timme. Har en hel del att fixa med innan vi åker också, så det är bäst jag sätter fart.
Får återkomma med liten rapport och lite bilder sedan.
kram!

.

.

Lite info till scrapparna på Mariakyrkan :)

I Boden säljer PärlAnn (skogsstjärnan), Bokia och Kontex material. Säger ni att ni går på kurs hos mig så får ni 15% rabatt hos Kontex och 10% rabatt hos PärlAnn.

I Luleå hittar ni material hos Lajmscrap (www.lajmscrap.se), Tiimari och Elgiganten ska visst ha börjat med lite material också.

På nätet finns en hel uppsjö av butiker men några av mina favoriter är
www.papprika.se
www.scraproom.se
www.magdas.se
Panduro
är också värt att kolla upp.

Jag brukar också handla i USA, men då får man räkna med tullavgift och moms som läggs på. Det blir ungefär samma kostnad som man skulle handla  hemma, men det finns ju så mycket mer att välja på.
www.lifetimemoments.com
www.twopeasinabucket.com

Lite "komihåg":
Cardstock (tjockare bakgrund)
Decorative cardstock (tjockare mönstrat papper)
Fluid chalk (små "stämpeldynor" att färga tex kanten på fotot eller papperet)
Eyeletsetter (verktyg att fästa öljtter med) Min tysta heter silent setter
Rubons (bokstäver man gnuggar fast)
Foamstamps (stämplar av skumgummi)
Clear stamps (stämplar med genomskinlig baksida)
Quickutz (stansverktyg)

Tack för en trevlig kväll! Hoppas ni vart lite inspirerade och så ses vi igen den 8:e april klockan 18.30.
Ha det så bra och undrar ni över något kan ni alltid skriva ett inlägg här så hjälper jag gärna till!

Nu har jag slarvat igen...

...det var alldeles för länge sedan jag uppdaterade bloggen nu. Får lov att skärpa till mig :) Fast det känns ibland som att det rusar på i 180 knyck och helt plötsligt har det gått en vecka eller två...eller tre...

Kors i taket så har vi faktiskt varit friska ett tag nu och jag hoppas det håller i sig. Tycker nog att vi gjort vårt vad det gäller sjukdomar för den här säsongen. Jaha, vad har då hänt sedan sist? På alla hjärtans dag så firade jag och M tio år som gifta! Jisses, säger jag bara, vart tog de åren vägen?! Barnvakt fick vi inte tag på, så den planerade middagen på tu man hand på restaurang blev istället till founduemiddag hemma med kidsen och en hjärtformad chokladtårta till efterrätt. Helt ok det också :) Jag fick förresten en fantastisk ring av M med fem diamanthjärtan som representerar oss och våra fyra barn :) Själv var jag inte lika romantisk, M fick en pulsklocka av mig. Nåja, han vart nöjd i alla fall.

Sedan så har vi införskaffat en miniskoter åt grabbarna. De vart helt sålda sedan de fick prova grannens och när så en dök upp på blocket så kunde vi inte stå emot. Miniskotrarna minskar knappt i värde, så vi hoppas få igen det mesta av pengarna när vi så småningom är klara med den. Om det nu finns något kvar när fyra grabbar har lekt färdigt ;-D

Själv försöker jag att få tiden att räcka till till allt som jag önskar den skulle räcka till *s*. Kvällarna är inte riktigt tillräckligt långa för att räcka till motion, scrapping och inlärning av digitalfotografering och photoshop CS3. Jo, just det man ska visst umgås med sin respektive också :) Fast han är ju iofs inte hemma så ofta eftersom han reser som en tok just nu. Så det är inte så ofta jag behöver ha dåligt samvete ;) En scrappträff har jag hunnit med också och det var så vansinnigt roligt. Nästan en hel söndag satt vi tillsammans ett gäng och bara ägnade oss åt att prata och scrappa. Jag längtar redan tills nästa gång.

Just det, sportlovet har vi klarat av nu. Det blev ju nästan en och en halv vecka eftersom de lagt planeringsdagar i måndags och idag. Jag måste erkänna att jag njutit i fulla drag av att ha alla hemma. Det kändes lite som att allt var som det skulle igen:) Vädret har väl varit sådär, så inte har det blivit mycket skoteråkning inte. Men killarna har ändå varit ute en hel del och så har de kommit in och värmt sig genom att spela lite eyetoy. De blir sjövåta i svett av att spela det och det är inte så dum motion för föräldrarna heller :) Nu är det bara två och en halv vecka kvar så är det påsklov och efter det är det bara tio veckor kvar till sommarlovet! Tjoho, jag längtar efter sol och värme och det känns ju ändå inom någorlunda avstånd :) Fast nu fick jag ju panik över att fröerna måste ner i jorden!

Sedan behöver vi lite hjälp med tumhållning att vi kan hitta barnvakt till på lördag. Vi hade nämligen tänkt ta med William och Ludwig till Kiruna och gå på "andra chansen". Skulle vara jättekul att få göra något bara med "storkillarna" och de älskar melodifestivalen, men M's föräldrar ska bort på middag och det är inte det allra lättaste att hitta någon som orkar passa de andra två...ja, framför allt Erik då eftersom han kräver konstant passning för att inte hitta på trubbel. Hoppas det löser sig!

Nå ska avsluta med att bjussa på lite bilder av grabbarna grus:)

Först några bilder på när killarna poserar i min mössa. Hakade på en utmaning som jag hittade på Humlas blogg, även om det är ett tag sedan jag såg den...



Sedan lite bilder från en utflykt vi hade till Gruvberget med bobåkning, korvgrillning och lite provkörning av grannens miniskoter...


Här kommer lite bilder från när grabbarna fick sin skoter. De hade inte en aning om att vi köpt den och vi sa åt dem att gå ut i garaget och titta på en överraskning. De som känner Filip vet hur han surrar konstant, men detta är nog första gången han var helt knäpptyst. Han gick flera varv runt skotern utan att säga ett ljud. Det var som han inte kunde ta in att de faktiskt fått den så hett efterlängtade skotern :)



Självklart vart vi tvugna att åka upp till farmor och farfar dagen efter och provköra. Det var jättekallt, blåste och snöade, men det gick ju inte att vänta med att prova skotern. Vi har bestämt att den ska vara uppe i Harads för de har en jättestor gårdsplan som är perfekt att träna sig på. När de kan hantera den ordentligt får vi se om den får komma hem igen...




Så avslutar jag med lite bilder på den lilla terroristen Erik. Han har ett så underbart minspel och jag var bara tvungen att försöka fånga det på bild. Jag vet att någon bild inte är skarp, men jag kunde inte låta bli att ta med den ändå :) Jag behöver väl egentligen inte kommentera bilderna något, men förstår ni vilket busfrö han är *s*


Nu säger jag tack och godnatt med löfte om bättring vad det gäller uppdatering av bloggen:)
sov gott!

RSS 2.0