Herr NN Sandberg

Får jag presentera Herr NN Sandberg som kom till världen kl 11 idag 28 november


Herr NN Sandberg

Kan det här vara dagen B som i bebis?

Har sovit rätt uselt inatt igen och mot morgonen så har jag börjat känna att det drar ihop sig i magen. För en stund sedan var det till och med så att det gjorde ont. Kanske bebis förstod att jag verkligen inte vill plussa så mycket när jag fick reda på vilken bjässe som ligger där inne:) Gjorde ju ett tillväxt ultraljud igår och fick reda på att matchvikten för tillfället ligger runt 4800!! Nåja, ut kommer de ju alltid på något sätt... Har faktiskt ringt till M's föräldrar och bett att de tar sig en tur till Boden nu idag på förmiddagen. Man vet ju aldrig, är det så att det faktiskt är på g så kan det ju helt plötsligt smälla till och så drar det igång ordentligt. Lite oroande är att det känns mest fram under magen och blir det sådana värkar blir jag mindre glad, för de gör så rackarns mycket mera ont än de som kommer i ryggen. Aj, aj, nu gör det ont igen....jo, nu undrar jag om det verkligen inte är dags....åh, spännande....nu blir jag nervös...hjälp....äntligen.... Om det inte avtar nu så kanske vi har bebis hos oss ikväll!
Kram!

Det var ett tag sedan jag skrev här...

Vi är nu inne på tredje veckan i kräkträsket. Även jag åkte dit och jag tror aldrig jag varit så sjuk, hela natten tillbringades på toaletten. Att nå fram till toan höggravid var nästan en konst kan jag berätta *urk* och under hela tiden satt jag och höll tummarnan krampaktigt för att inte bebis tyckte att det var ett bra sätt att starta sin utresa. Men tack och lov verkade inte några tendenser till värkar visa sig. Happ, barnvakten blev också sjuk och jag trodde att nu var det bara att invänta M så skulle vi vara ute på andra sidan. Men så igår, så började William om!! Det är inte sant, jag tycker det räcker  nu!! Vill inte få bebis mitt i detta kräkande, känns som vi är invaderade av baciller från alla håll :( Ja,ja det är bara att hålla tummarna att allt faller på plats tills det är dags.

Bebis verkar trivas bra inne i magen, fast det börjar nog bli lite trångt för det är mycket mindre aktivitet. Dessutom har jag sedan igår en grym foglossning som gör att jag knappt kan gå och i morse fick M hjälpa mig på med byxorna för jag klarade helt enkelt inte av det själv. Eller är det  helt enkelt så att det är bebis huvud som trängt så långt ner att det trycker på så mycket mer? Nu tycker man kanske att jag borde veta det själv eftersom det faktiskt är fjärde gången, men jag tror man är nybörjare varje gång. Ja, det som skiljer är väl mest att man vet att man överlevt tre gånger tidigare och förhoppningsvis ska göra det även denna gång...För på något sätt så blir jag mer och mer nervös för varje gång. Jag menar att föda barn gör ju ont! Min barnmorska tror att det här barnet kommer ta ungefär lika lång tid på sig som trean (som förövrigt tog längst tid, hela 3 timmar och 20 minuter), så det ska bli spännande att se om hon får rätt. Själv har jag ju hela tiden haft en känsla av att det blir en repris på Ludwigs raketförlossning, så det ska bli spännande ändå att få se hur det blir.

Eftersom vi har tillbringat mycket tid hemma så har jag i alla fall lyckats handla alla julklappar till barnen, ja egentligen har det väl blivit lite för mycket, men det känns skönt att ha det avklarat. Det som jag saknar nu är en babysitter och ett babygym. Tycker babysittern har varit guld för då har man ju kunnat lägga bebisen vart man än har varit, men vi får väl se om vi hinner skaffa någon före eller om det blir efter ankomsten. Sen har jag sett ett ursnyggt påslakan till barnsängen/spjälsängen från katvig med deras appelprint, men jag har lite svårt att motivera det köpet eftersom vi faktiskt har ett set lakan.

Skönt ska det bli i alla fall när bebis väl är ute. Nu haglar frågorna om vi har fått än från alla håll och jag vågar knappt ringa till någon utan att säga "hej det är Magda, nej ingen bebis...." Verkar som många är mer spända på den här förlossningen men jag antar att det är för att vi är mer osäkra på könet denna gång. Jag tycker inte det spelar någon som helst roll om det blir en pojke eller flicka, men jag tror att eftersom det finns så få flickor i släkten så tycker många andra att det skulle vara roligt (även om de säkert inte heller skulle bli besvikna över en till pojke). Mest spännande är det ju att se vem som finns där inne....vad är det för en liten individ som levt rövare i min mage*ler* Längtar efter den där känslan när man precis fått upp sin älskade bebis på magen och man får den där allra första kontakten. När det luktar hav och man är sådär gränslöst lycklig och all smärta är som bortblåst!

Nej, nu ska jag ta och lägga mig en stund igen för nu vill inte kroppen vara i upprätt läge längre...
Ha en härlig kväll!

Bebisrapport och vinterbilder...

Måste ju lägga in lite bilder på vårt vackra vinterlandskap. Egentligen hade väl vinter kunnat vänta lite, den blir så rackarns lång annars, men nu är det här och man får se fördelarna. Det blir vackert, det blir ljust och barnen (och föräldrarna) kan ha massor av kul ute i snön:) Det som är värst är ju alla kläder som ska av och på. Lägger in en bild på den gigiantiska snögubben som M och William och Ludwig gjorde igår. Finns inte någon som missar att vi har den på våran gård *s*
20617-3520617-34
20617-33

Ett besök hos barnmorskan har jag hunnit med på morgonen också. Hon tyckte det hade hänt massor på en vecka och trodde nog att det börjar vara på gång! Jag har varit rätt orolig i helgen eftersom jag trott att bebsen legat på tvären. Har känt sparkar långt ut åt sidan nämligen, något som jag tycker borde vara omöjligt om bebis haft huvudet nedåt...borde ju nästan behöva bryta nacken för att klara av de akrobatkonsterna....men nejdå, nu har huvudet sjunkit ordentligt och är inte helt rörligt längre, så det är högst osannolikt att den ska trycka sig uppåt igen eller lägga sig åt fel hål. Skönt att höra, för jag vill gärna att den kommer med huvudet först. Nu håller vi bara en tumme att magsjukeutbrottet är klart för våran del så att bebis kan komma nu. Såg i tidningen att Piteå sjukhus har besöksförbud på grund av vinterkräksjukan. Jag hoppas verkligen inte att det blir så här, för då kommer William att bli sååå besviken. Han har ju som sagt ställt in sig på att få komma och kika i plastbaljan:) Men än så länge har det tydligen inte varit något utbrott här, så jag hoppas vi hinner få bebis innan det bryter ut
.
Nu ska jag gå och röra ihop en pannkakssmet, eftersom William tydligen beställt det till lunch.
Sen ska jag lägga mig och vila, för det har inte blivit så mycket sömn de senaste nätterna. Natten till igår så kräktes ju filip över hela mig och i natt så har Ludwig drömt om björnar och velat att jag skulle sitta och stryka honom över håret tills han somnade. Det tog någon timme och sedan kunde jag inte somna om.
Nåja,får sova lite nu i stället.
Ha en bra dag!
Stor kram!

Dags för lite uppdatering...

Vad har hänt här sedan sist då? Jo,det funkar mycket bättre. På något underligt sätt så har jag hittat tillbaka till mitt lugnare jag, trots att jag nästan inte sover alls på nätterna och är jättetrött. Känns som vi har fått tillbaka lugnet och jag är inte alls lika irriterad och stressad. Vi gosar och myser och har roligt tillsammans:) Det är till och med så att det funkar bra att åka och handla med alla tre igen. Sist vi var och handlade så gick de hur snällt som helst bredvid mig och vagnen och jag behövde inte tjata ett dugg,härligt! Gissa om jag blev lite längre när kommentarerna haglade om vilka fina pojkar jag hade:) Är ju så härligt när det flyter på och allt tjat och gnat uteblir, allt blir ju så mycket roligare då! Och jag inser hur fantastiskt priviligierad jag är som får chansen att vara så mycket med mina älskade grabbar!. Bara en sådan sak som att kunna ligga kvar i sängen med tre ekologiska sängvärmare är ju helt underbart :) Så för tillfället lägger jag in min tidigare nominering på hyllan och hoppas det dröjer innan den dammas av och tas fram nästa gång...

Ludwig har varit på sin 4-års kontroll och det gick hur bra som helst. Han fick titta på en bild med en hög med pennor i olika färger på, och när hon pekade på en och frågade vilken färg det var, så frågade han "menar du den som är blå, grön, röd eller gul...." och när hon frågade om en penna var brandgul så sa han "men du, har du inte lärt dig att det är orange" *s*. När han skulle balansera på ett streck på golvet så förklarade han att det var svårare att göra det på bommen på gympan...Hörseltestet och syntestet gick perfekt och när han skulle rita en gubbe så tänkte hon ta papperet och lägga i hans journal, men då tog han snabbt tillbaka det och förklarade att hon kunde ju inte ta den innan han ritat fingrarna. Sedan avslutade han allt med att säga högt "du, visst är jag himla duktig". Ödmjukhet vad är det *s* Nåja, bvc sköterskan tyckte det var bra att det inte saknades självförtroende i alla fall.

På bebisfronten finns inte så mycket att rapportera. Jag har ju av någon anledning bestämt att idag är en bra dag att föda på,så jag är mycket fundersam på varför bebis inte gör något större väsen av sig, det är ju dags att komma ut *s* I och för sig vet vi ju av tdigare erfarenhet att det kan gå fort, så jag ska väl inte ge upp än...Bebisen har dock blivit otroligt mycket lugnare, rör sig knappt något på dagtid, jag mår mer illa, är superduper trött , har vansinnigt ont i kroppen och har börjat samla massor av mängder vätska i både händer och fötter och allt är ju tecken på att det börjar dra ihop sig, så kanske vi inte behöver vänta så himla länge till. Det som stör mig mest är att jag, med facit ihand, hade kunnat åka till Stockholm förra helgen. Nåja, det kommer väl fler tillfällen hoppas jag. Men håll i alla fall en tumme att jag får träffa bebis idag. Det vore väl oerhört häftigt om den dag jag bestämt blev just dagen D *s*

På bebisnamnfronten har det väl inte hänt så himla mycket heller. VI ha enats om att v inte är eniga *s* William och Ludwig har gått ifrån Harry och har nu bestämt att blir det en pojke så ska han heta Herkules och om det blir en flicka så ska hon heta Fransica...hmm...visst har föräldrar veto?

William stackaren har varit magsjuk i veckan, men peppar peppar, än så länge verkar vi andra klara oss. Jag vill verkligen inte ha magsjuka nu! Vilken hit att åka in på förlossningen och kräkas, eller att M ligger och kräks när han ska köra mig...Äsch, det löser sig om det blir så också.

Så slutligen lite gulliga och roliga kommentarer från våra grabbs...
W: "Mamma jag älskar dig så mycket att om du dör så dör jag"
W: "När bebisen har kommit så vill jag komma upp och titta på den i den där plastlådan" (tycker det är lite häftigt att han kommer ihåg det så väl, jag menar han hade inte ens fyllt tre när Filip föddes)

L: "tror du att du vet när det är dags att åka och hämta bebis" (jo tack, jag misstänker att jag kommer känna när det är dags *s*)
L: "hur kan bebis komma ut genom det där lilla hålet?" (pekar på naveln)
L:"när bebis kommer så ska jag bara sitta med den i famnen och ingen annan får leka med den"

W och L ligger och pratar i sängen. Ludwig känner på Baccus mage (en av katterna alltså) och säger "snart ska nog du också få bebisar" och då svara William "men Ludwig kommer du inte ihåg när mamma och pappa stoppade in dem i korgen och så åkte dem och tog bort hjärtat som bebisar ska ligga i, så kattena kan inte få bebisar". Visst låter det lite gulligt att bebisarna får ligga i mammans hjärta:)

Just det, en grej till. Här kommer bilder på "flodhästus gigantus"...Vågar knappt lägga in den, men håll tillgodo :)
20617-3220617-31

RSS 2.0