Idag har vi varit på skojakt...eller skor till kampanjpris är inte alltid bra att ha...

Alltså i höstas tyckte vi att vi gjorde jordens kap som fick tag på Vikings vinterkängor till ett bra kampanjpris. Både William och Ludwig utrustades med sådana och vi var som sagt mycket nöjda eftersom vi sparade flera hundra kronor. Vad vi inte tänkte på var att säkert många andra också skulle nappa på denna kampanj eftersom det är bra kängor. Nu har det visat sig att det inte bara var några andra utan var och varannan unge går omkring med denna typ av skor.

Idag när vi är på väg upp till farmor och farfar för att hämta hem julgranen så sätter Sudden på sig sina fodrade gummistövlar. Jag frågar varför han tar dem (eftersom det är -16 ute så tyckte jag det var lite väl kallt för gummistövlar) och får till svar att han tagit fel igår på kalaset. Nå, vi lastar in kidsen i bilen och styr mot huset där födelsedagsbarnet bor för att byta tillbaka. För säkerhets skull så ringer jag dit för att kolla att de är hemma. Jodå B svarar, men låter frågande när jag ber om att få byta till ett par större vikingkängor...H har nämligen inga sådana. Nehej, vems är det då? Jag har faktiskt inte tittat i dem tidigare eftersom Ludwig sa att det var H's. Nu när jag kollar ser jag att det står J. Hmm, tur nog har jag kvar B i luren och hon kollar upp telefonnummer och adress till honom.  När vi lyckas ta oss fram till hans hus (vi har släpkärra bakom bilen som gör det en aning krångligt mellan husen) så visar det sig att i de skorna han har hemma står det K.B. Det är med andra ord inte heller Suddens. Med lite detektivarbete kommer vi fram till vems skor det är och (med ytterligare hjälp från B) ringer dit. Jodå, äntligen har vi hittat rätt skor.  Vad jag bara inte begriper är hur denna KB tagit sig hem i Ludwigs skor som är två storlekar mindre! Fast å andra sidan gjorde ju Ludwig likadant.
Nåja slutet gott, allting gott. Men som sagt, antingen står vi över att köpa skor som alla andra vill ha nästa år, eller så får jag sy fast en neonrosa tofs eller något i våra skor :)
Lite roligt hade vi i alla fall på våran skojakt...

Kommentarer
Postat av: Béatrice Karjalainen

Ha ha ni hittade rätt tillslut. Det var ju KB som gick hem först så han måste börjat med att ta fel och sen rasslade det på. Jag som hade ett så fint system, hade ställt alla skor i samma ordning som jackorna hängde. Plättlätt att ta rätt :-) Tills det dök upp föräldrar som skulle hjälpa till.

2008-12-23 @ 14:37:33
URL: http://beastankar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0